Enter your keyword

čakre

Čakre su središta energije i svijesti u ljudskom organizmu a označavaju se kao vrtlog energije i središta snage.
Čakre struje pojedinim dijelovima tijela, ovisno o mjestu gdje se nalaze; utječu na funkciju organa,
krvotok, aktivnost hormona, ali i na emocije i misli.

Svakoj čakri tradicionalno pripada određena boja, simbol, miris i kristal koje ujedno potiču
njezino balansiranje.

Svijeće „Uzemljenje“

Svijeća crvene boje koje označava prvu čakru te predstavlja povezanost s materijom i energetski temelj koji je izričito važan za naš životni put. Prva čakra naše tijelo, duh i dušu hrani životnom energijom i temelj je mentalnog i emocionalnog zdravlja. Imate li problema u svezi materijalne situiranosti, niste sretni odabirom zanimanja, nemate stabilne obiteljske odnose, muče li vas problemi vezani sa organima u području zdjelice, nogu, stopala, kostiju. Od eteričnih ulja u sebi sadrže eterično ulje pačulija koje svojim djelovanjem pomaže u usklađivanju energija unutar nas samih, olakšava spajanje muških i ženskih principa unutar svakog čovjeka, jača emotivnu i psihičku sposobnost ili eterično ulje sandalovine koje svojim djelovanjem daje postojanu snagu i osjećaj samodostatnosti, širi svijest i jača toleranciju i pogoduje meditaciji, jača osjetljivost za fine energije u okolini i djeluje harmonizirajuće ili eterično ulje timjana koje svojim djelovanjem jača imunološki sustav, koristi se kod različitih inefekcija te ima odlično antidepresivno djelovanje. Od kristala svijeće u sebi sadrže gorski kristal koji je najjači iscjeljujući kamen ili hematit koji je kamen zemljine energije te svojim vibracijama donosi životnu snagu, energiju i vitalnost. Donosi nam unutarnji mir, osjećaj topline i zaštitu Majke Zemlje. Pomaže u kritičnim situacijama kad smo iscrpljeni ili teže bolesni, na taj način da aktivira naše sakrivene rezerve i pojača organizam novom životnom energijom.
Osjećate li se kao da vam nije mjesto ondje gdje jeste, vanjski svijet vam se čini strašnim, osjećate li se izgubljeno, neodlučno, osjećate li se napušteno i samo. Bez brige… mi smo s vama i uvodimo vas u novu fazu vašeg života, onu fazu gdje volite i prihvaćate sami sebe u potpunosti… bez iznimke…

Svijeća „Prihvaćanje“

svijeća je narančaste boje, koja predstavlja drugu čakru koja je zadužena za svijest o vlastitoj tjelesnosti, vitalnosti, iscjeljujućoj energiji, strasti, životnoj radosti. Druga čakra daje energiju koja je temelj za savršeno funkcioniranje svih tjelesnih procesa, a samim time zadužena za zdravlje organizma. Svijeća u sebi sadrži eterično ulje jasmina koje svojim djelovanjem utječe na sve tegobe psihičkog i psihosomatskog podrijetla, pomaže u uklanjanju negativnih misli, umanjuje stres, povećava duhovnu svjesnost, pomaže povratiti samopouzdanje te je blagotvorno kod bolova svih vrsta. Od kristala u sebi sadrži narančasti kalcit koji nas odlično nadopunjuje energijom i pročišćava. Narančasti kalcit uravnotežuje emocije, otklanja strah i depresiju, razgrađuje mentalne probleme i izvlači maksimalni potencijal iz nas samih. Odličan je za liječenje reproduktivnih organa i organa donjeg dijela abdomena ili karneol koji je odličan kamen za prizemljenje, stabilizirajući kamen sa visokom energijom te je odličan za obnavljanje vitalnosti i motivacije. Karneol pomaže da imate vjeru u samog sebe i potiče srž onoga što vas pokreće. Imate li problema sa organima donjega dijela tijela, spolnim organima, bubrezima…Osjećate li se kao da ste pod pritiskom, živite sa osjećajem krivnje, nedostaje vam strasti u životu, ljubomorni ste, prožima vas strah od gubitka, mislite kako ništa nije dovoljno dobro, previše ste empatični….Onda… šta reći…uživajmo zajedno u životu…. dopustite da vas ispuni životna radost, odbacite strah i prigrlite sami sebe jer ako ne volimo sami sebe kako će nas voljeti drugi i naravno kako mi možemo voljeti druge.

Svijeće „Buđenje“

Svijeće žute boje koje potiču aktiviranje treće čakre koja je zadužena za osobnu snagu, moć, samopouzdanje, radost , smjeh, samokontrolu, empatiju, povezana je sa sposobnošću da čovjek upozna sebe i osjeti svu radost koju zaslužuje. Svijeće u sebi sadrže kristal citrin koji je kamen sunčeve energije, on nam pomaže prebrodit nemire, strahove, nazadovoljstvo koje s vremenom mogu prerasti u teške depresije, daruje nam uravnoteženost, mir, dobro raspoloženje, unutarnju harmoniju koja utječe na naš imunitet. Svijeće u sebi sadrže eterično ulje metvice koja osvježava umornu psihu te ublažuje stanje šoka i napetosti, usklađuje energije, budi samopoštovanje, jača sposobnost tolerancije i prilagodljivosti, pomaže kod teškoća pri donošenju odluka, olakšava prihvaćanje situacija koje ne možemo mijenjati, kao i prepoznavanje onih situacija koje možemo promijeniti…
Svijeća „Buđenje“ potaknuti će vas na razmišljanje, potaknuti vašu unutarnju snagu, radost, sreću, zadovoljstvo, buđenje vas samih; dosta je bilo čekanja na sutra, sada je vaš trenutak, ovo je vaše vrijeme…

Svijeće „Bezuvjetna ljubav“

svijeće svjetlo zelene boje koje označavaju četvrtu čakru koja predstavlja samo središte čovjeka; gdje se spajaju donje čakre koje su povezane sa instinktima i gornje čakre koje su povezane sa višom sviješću. Četvrta čakra predstavlja unverzalnu ljubav, za nju se kaže da je pokretač ljubavi, ne samo prema pojedincu nego i prema čovječanstvu uopće. Smještena je na području srca iza prsne kosti, a povezana je sa timusom koji djeluje na imuni sustav. To je središte kroz koje ljubimo i kroz koje teče energija povezanosti sa svime na svijetu. Od kristala u sebi sadrži rozenkvarc koji je kamen srca i ljubavi koji olakšava emotivne probleme i liječi srce te budi u nama životnu radost, potiče vjernost i ljubav. Pomaže pri uspostavljanju emocionalne ravnoteže, ljubavi, smirenosti, opraštanja, samopoštovanja, ljubaznosti. Pomaže nam da lakše podnesemo gubitak, povrijeđenost, stres, strah… Imate li problema sa organima u području srca, plućne bolesti, tegobe sa disanjem… Svijeće od eteričnih ulja u sebi sadrže eterično ulje naranče koje djeluje stimulirajuće na živčani sustav, olakšava zabrinutost i tjeskobe, osvježava i vraća vitalnu energiju, bistri um i obnavlja živčani sustav nakon dugog intezivnog intelektualnog napora, jača i pospješuje misaone procese i pamćenje. Pomaže pri harmonizaciji energije između energije racionalnog i emotivnog bića, pomaže pri iskazivanju i primanju osjećaja, otklanja strah od nepoznatog i jača želju za životom.
Osjećate li se kao da ne možete izraziti svoje emocije; imate osjećaj da uvijek vi dajete ljubav, a nikako vam se ne vraća; bojite se da ćete biti povrijeđeni; niste emocionalno ispunjeni; osjećate li se usamljeno, srce vam je slomljeno; osjećate li da vas život pritišće i guši. Uh, dosta je bilo tuge, dosta je bilo isplakanih suza, dosta je bilo boli, dosta reći ćemo dosta, jer ljubav je pokretač svega, pokrenimo se i osjetimo ljubav cjelim našim bićem, al sad zaista; cjelim našim bićem.

Svijeće „Komunikacija“

Svijeće svjetlo plave boje koje predstavljaju most između uma i srca. Svijeća je namjenjena za petu čakru koja je zadužena za komunikaciju, govor, izražavanje, izjašnjavanje.Od kristala u sebi sadrže gorski kristal koji je univerzalni kamen i pojačivač energije ili lapis lazuli koji otpušta stres te donosi duboki mir. Lapis lazuli potiče preuzimanje kontrole nad svojim žvotom, otkriva unutarnju istinu poznatu nama samima te potiče izražavanje svog stava bez suzdržavanja što nam je prijeko potrebno jer često ostanemo zatvoreni u sebe gdje zanemarimo izražavanje vlastitog mišljenja jer se bojimo konflikta. Od eteričnih ulja u sebi sadrže eterično ulje čajevca koji svojim djelovanjem mijenja energiju i pomaže u ostvarivanju potencijala, djeluje umirujuće te pomaže kod stanja šoka i nervoze, olakšava razrješavanje potisnutih emocija. Ima veliku snagu u suzbijanju infekcija, snažno je sredstvo protiv virusa, gljivica, bakterija te olakšava iskašljavanje i pomaže kod prehlade. Daje nam osjećj snage, potiče promjene te olakšava donošenje odluka. Dosta vam šutnje, želite nešto reći, želite se jasno izraziti, želite skladan, pun glas, slobodno disanje i opuštenu muskulaturu vrata, čeljusti, želite se osloboditi “knedle” u grlu ALI…U našem slučaju ALI ne postoji….

Svijeća „Učitelj“

Svijeća tamno plave boje koja potiče aktiviranje i balansiranje šeste čakre koja je zadužena za učenje, pamćenje, koncentraciju, razvijanje intuicije, općenito mentalne sposobnosti. Svijeće u sebi sadrže eterično ulje limuna koje osvježava i čisti energiju šeste čakre. Od kristala sadržava: gorski kristal koji je univerzalni kamen te usklađuje našu energiju ili lapis lazuli koji je znan kao kamen sreće, ljubavi, prijateljstva i koji potiče mentalne sposobnosti.
Brinu li vas nedoumice kao što su: Hm…. Kako odrediti svoj cilj u životu…… Osjećam zbunjenost, strah…Teško se koncentriram i ne mogu se usredotočiti na posao…Imate li problema sa vidom i sluhom….Svašta nešto?….. Pronašli ste sebe u riječi, rečenici…Onda svaka riječ dalje je suvišna….

Svijeće „Univerzum“

svijeća ljubičaste boje, koja predstavlja sedmu čakru koja je zadužena za povezivanje individualne svijesti s beskonačnom sviješću. Kao što je prva čakra veza sa Zemljom i ulaznom energijom tako je i sedma čakra veza sa Univerzalnom Energijom Stvaranja. Ona predstavlja i našu vezu sa biološkim ocem koji kod nas označava model prihvaćanja autoriteta. Svijeća “univerzum” u sebi sadrži eterično ulje lavande koje olakšava preobrazbu u viša područja svijesti, suzbija glavobolju i nesanicu te potiče relaksaciju cijelog organizma. Od kristala u sebi sadrži ametist koji je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav, te djeluje kao prirodni sedativ. Njegove frekvencije razvijaju viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeljiteljske i pročišćavajuće moći te motivira duhovnu svjesnost.
Imate li problema sa iscpljenosti organizma, patite li od glavobolja, nesanica, depresije, često ste zaboravni. Osjećate li kao da želite pobjeći od stvarnosti, duševno ste iscrpljeni, depresivni, nedostaje vam mira i sklada, imate ograničavajuća shvaćanja, te se otežano povezujete sa ljudima i sa svijetom koji vas okružuje???. Svijeća Univerzum u vama će potaknuti misao da smo mi jedinstveni i kao takvi savršeni, dopustite Energiji čiste ljubavi postojanja da prožme cijelo vaše biće…

Svijeće „Chakra“

Svijeće „Chakra“ koja je namjenjena za aktiviranje i balansiranje svih sedam čakri istovremeno sa pripadajućim eteričnim uljima (crvena-pačuli, narandžasta-jasmin, žuta-menta, zelena-ružmarin, svjetlo plava-čajevac, tamno plava-limun, ljubičasta-lavanda) te u sebi sadrži gorski kristal ili kalcit.