Enter your keyword

pitanja i odgovori

Kako naručiti?

REGISTRACIJA

Za kupnju proizvoda ili usluge potrebna je prethodna registracija. Svaki registrirani korisnik ima svoje vlastito korisničko ime i lozinku. Korisničko ime predstavlja korisnikovu e-mail adresu, a lozinku određuje sam. Registracija korisniku omogućava kupovinu.

NARUDŽBA

Po predaji narudžbe kupac prima obavijest e-mailom da je narudžba zaprimljena na obradu. Ponuditelj može radi provjere točnosti podataka i zaključivanja narudžbe telefonski kontaktirati korisnika (kupca) na prijavljeni kontakt broj telefona. Kupac ima rok do potvrde naloga ili primanja elektronske obavijesti da je narudžba u obradi pravo da odustane od narudžbe. Osim mogućnosti odustajanja od narudžbe, kupac nema druge mogućnosti izmjene potvrđene narudžbe. U slučaju odustajanja od narudžbe obvezno je navesti broj narudžbe i e-mail adresu s koje se šalje zahtjev za odustajanje od narudžbe, a koja mora odgovarati s registriranom e-mail adresom kupca.
Način naručivanja proizvoda:
1. Internet narudžba
Odaberite sve što želite i dodajte u košaricu.
Odaberite način plaćanja.
Unesite podatke za dostavu. Možete se registrati, a registracijom, osim što pratite povijest i status svojih narudžbi, biti ćete i pravovremeno obavještavani o novitetima u shop-u koji vas zanimaju. Kupnju možete završiti i kao gost.
Potvrdite narudžbu
2. email-om
U svako doba možete nam i direktno na e-mail info@houseofcandles.eu poslati popis proizvoda koje želite naručiti. Obavezno upišite kat.broj proizvoda, naziv proizvoda i količinu. Navedite način plaćanja.
U e-mail-u upišite svoje ime i prezime, potpunu i točnu adresu i obavezno kontakt telefon.

NAČIN PLAĆANJA

Ponuditelj nudi sljedeće načine plaćanja:
plaćanje pouzećem – proizvodi se šalju kupcu na odabranu adresu kupca. Pošiljka se šalje preporučenom poštom s otkupninom. Kupac plaća troškove kupovine pri preuzimanju paketa (vrijednost proizvoda, poštarina i provizija GLS).
virmanska uplata
virmanom na račun web stranice u vlasništvu Creativity eight j.d.o.o.
Plaćanje putem internet bankarstva ili preko opće uplatnice u banci ili pošti (prema ponudi/predračunu).
Nakon što primimo Vašu uplatu, biti ćete obaviješteni na e-mail “potvrda narudžbe”.
Radi brže pripreme vaše pošiljke, o uplati nas možete obavijestiti putem e-maila. Naručeni proizvodi biti će poslani nakon uspješno izvršenog plaćanja na žiro-račun.
Ponuditelj mora izdati račun na trajnom mediju s raščlanjenim troškovima.
Kada ste popunili narudžbu putem web shopa, roba se smatra naručenom.
House of candles se obavezuje isporučiti sve proizvode koje u trenutku narudžbe ima na skladištu.
Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, o tome ćemo vas obavijestiti putem emaila ili telefonski i dogovoriti novi rok isporuke, ponuditi zamjenski proizvod ili otkazati narudžbu navedenog proizvoda.
Nakon završetka narudžbe putem našeg webshopa zaprimit ćete mailom potvrdu i račun za uplatu.
Na računu će se nalaziti svi potrebni podaci kako biste mogli izvršiti uplatu na naš žiro račun.
Naručenu robu moguće je platiti virmanom ili općom uplatnicom te e-bankingom. Nakon što uplata postane vidljiva na našem poslovnom računu, šaljemo pošiljku na vašu adresu.

CIJENIK

Sve cijene u internet trgovini izražene su u kunama (HRK). Za sve narudžbe vrijede trenutne cijene koje su podložne promjenama bez prethodne najave.

Sve cijene u internet trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave. Sve cijene vrijede samo za elektronske narudžbe proizvoda putem internet trgovine. Može se dogoditi da je informacija o cijeni netočna. U tom slučaju, kupac će biti obaviješten u pisanom obliku ili usmeno, te će mu se ponuditi mogućnost odustajanja od narudžbe.

Plačanje & Dostava

Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 16 sati, bit će otpremljene isti dan ili čim budu na zalihi. Obavijest o otpremi vaše narudžbe dobit ćete na e-mail adresu. Narudžbe koje dobijemo u subotu, nedjelju ili na praznike, bit će otpremljene prvi slijedeći radni dan.

Ugovorni partner za dostavu pošiljki je GLS.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu web stranicu:
https://gls-group.eu/HR/hr/dostava-paketa

Narudžba za koju je utvrđeno da se pod gore navedenim uvjetima i podacima s kojima internet trgovina raspolaže ne može provesti, može biti odbijena. Kupac ne može zahtijevati ispunjenje takve narudžbe.

Kupac može, u skladu s člankom 72. Zakona o zaštiti potrošača, u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda, u pisanom obliku ili na e-mail info@houseofcandles.eu obavijestiti Prodavatelja o raskidu Ugovora, pri čemu nije potrebno navoditi razloge za takvu odluku. Povrat primljene narudžbe na našu adresu u roku za odustajanje (14 dana) smatra se obavijesti o odustajanju od narudžbe/raskidu Ugovora. Kupac je dužan proizvode vratiti Prodavatelju u roku od 14 dana od obavijesti o raskidu Ugovora. Jedini trošak koji radi povlačenja iz kupoprodajnog ugovora tereti kupca je trošak povrata proizvoda Prodavatelju.

Ako je poštanski paket u kojem je kupac primio proizvode oštećen, ako nedostaje sadržaj ili ako ima znakove otvaranja, kupac mora pokrenuti postupak žalbe pri Hrvatskoj pošti. Mogućnost povrata ne vrijedi ako je kupac otvorio sigurnosni pečat.
Kupljene proizvode potrebno je Prodavatelju vratiti neotvorene, nekorištene, neoštećene, u izvornom pakiranju te u istoj količini osim u slučaju kada je roba uništena, pokvarena, izgubljena ili se količina smanjila bez krivnje kupca. Uz povrat robe obavezno je priložiti kopiju originalnog računa.
Nakon kupčeve pisane obavijesti o raskidu Ugovora, kupac mora vratiti robu na adresu:
Creativity eight j.d.o.o.
Šibenska 1
51000 Rijeka
s upisanim brojem narudžbe.
Creativity eight j.d.o.o. će izvršiti povrat iznosa prethodne uplate za vraćenu robu u roku od 3 dana od primitka vraćene robe. Povrat uplate vršimo na račun kupca. Također, u povrat iznosa kupovine ne ulazi trošak otpreme i dostave.
Ako Creativity eight j.do.o. opravdano sumnja da kupac namjerno predaje zahtjev za kupnju, a zatim raskida ugovora samo s namjerom da se Prodavatelja dovede u zabludu ili mu našteti, kupac nema pravo na povrat uplaćenog iznosa.
Ukoliko narudžbu izvrši pravna ili fizička osoba koja je vrši plaćanje po predračunu, odredbe prethodnih stavaka se ne primjenjuju. Zahtjevi za povrat robe će se u takvim i sličnim slučajevima razmatrati pojedinačno, uzimajući u obzir sve razloge i okolnosti.

Kupac ima pravo, u skladu s člankom 72. Zakona o zaštiti potrošača, u slučaju greške na proizvodu zahtijevati da Prodavatelj neispravan proizvod zamijeni novim ispravnim proizvodom i ne vrati uplaćeni iznos ili da odnese proizvod na popravak i vrati dio uplaćenog iznosa razmjerno kvaru.

Svi proizvodi su pregledani prije otpreme i otpremljeni neoštećeni. Vaše proizvode ćemo pažljivo upakirati u kutiju za isporuku. Ako sumnjate da je pošiljka oštećena tijekom dostave, odmah u prisutnosti dostavljača pregledajte robu. Sva kasnija potraživanja oštećene robe prijevoznici uzimaju u obzir samo u iznimnim slučajevima i naša tvrtka to ne može riješiti. U tom slučaju, kupac mora pokrenuti postupak žalbe na Hrvatske pošte d.d. Bilo koju vrstu oštećenja prijavite u reklamacijski zapisnik, kojeg je dostavljač dužan potpisati. Mogućnost povrata ne vrijedi ako je kupac otvorio sigurnosni pečat.
Obratite posebnu pozornost na robu s oznakom STAKLO, LOMLJIVO i slično. Bilokakvo zveckanje pri rukovanju je vjerojatno znak slomljena sadržaja što se smatra oštećenjem pri dostavi. Također se preporuča da se oštećenje zabilježi fotoaparatom.
Vaše povratne informacije nam pomažu kako bismo poboljšali našu ponudu u vezi dostave putem naših distributera.
Ako je dostavljena narudžba ili ambalaža oštećeni, kupac mora svoj zahtjev javiti tvrtci Creativity eight j. d.o.o. u roku od 5 dana od dana primitka robe.

Prodavatelj je odgovoran za nedostatke prodane robe u skladu s odredbama građanskog prava.
Kupac je dužan o greškama obavijestiti prodavatelja u roku od 8 dana, a u komercijalnim ugovorima odmah, inače gubi prava koja mu iz ovog naslova pripadaju.
O skrivenim nedostacima kupac je dužan obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, računajući od dana kad je primijetio pogrešku, a kod komercijalnih ugovora odmah. 
Prodavatelj nije odgovoran za pogreške koje se pojavljuju nakon šest mjeseci od isporuke proizvoda.
Kupac koji je o grešci pravovremeno i pravilno obavijestio Prodavatelja, može odmah tražiti popravak kvara ili isporuku novog proizvoda bez greške ili zahtijevati umanjenje kupovne cijene.

Creativity eight j.d.o.o. izričito se odriče odgovornosti te tvrdi da korištenje alternativne medicine nije zamjena za konvencionalnu medicinu. Te da proizvodi pod tvrtkom Creativity eight j.d.o.o. ne služe kao zamjena za lijekove propisane od strane nadležnog liječnika. Svi proizvodi su namijenjeni propisanoj upotrebi i nisu pogodni za konzumiranje ili izravnu primjenu na koži. Ukoliko parafin ( u tekućem ili krutom stanju) dođe u dodir s očima, odmah isprati vodom, a u slučaju konzumiranja i drugih tegoba potražite liječničku pomoć.

Komunikacija s korisnicima internet trgovine www.houseofcandles.eu odvija se putem web stranice, putem e-pošte i putem društvenih mreža tvrtke Creativity eight j.d.o.o. Sve e-mail obavijesti će biti jasne i nedvosmislene, s jasno razvidnim pošiljateljem i jasno će biti navedeno kako se odjaviti od primanja reklamnih poruka.

Većina stranica u našoj internet trgovini možete posjetiti bez da morate otkriti vaše osobne podatke, kao što su vaše ime, adresa ili e-mail adresa. Prodavatelj se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika. Za kupnju u našoj internet trgovini trebamo vaše osobne podatke. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje ugovora/narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, faktura) i druge potrebne komunikacije. Svi osobni podaci korisnika internet trgovine su povjerljive prirode i ni u kom slučaju neće biti dostavljeni ili otkriveni neovlaštenim osobama ili trećim stranama, osim u svrhu isporuke proizvoda, marketinga i promocije. Ponuditelj će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitili tajnost osobnih podataka.
Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran je korisnik, na način da osigurava sigurnost vlastitog korisničkog imena i lozinke, te koristi odgovarajući program i anti-virusnu zaštita računala.
Ipak, neke od informacija dobivamo automatski kroz korištenje kolačića i ostalih standardnih alata u internet industriji. Korištenje kolačića i internet znakova nam omogućava da prepoznamo vašu IP adresu, vrstu web preglednika koji koristite i vašu ukupnu aktivnost na internet trgovini. Ako na vašem računalu isključite kolačiće, kupovina u internet trgovini neće biti moguća.
Kupovina i plaćanje putem internet trgovine je sigurno.

Ponuditelj se prema svojim mogućnostima trudi osigurati ažurnost i točnost informacija koje su objavljene na njegovim web stranicama. Ipak, može se dogoditi da se karakteristike proizvoda, rok isporuke ili važeće cijene promijene tako brzo da Prodavatelj ne uspije ispraviti podatke na svojoj internetskoj stranici. U tom slučaju, kupac će biti obaviješteni o promjenama i bit će mu ponuđena mogućnost odustajanja od narudžbe ili zamjena naručenog artikla. 
Davatelj ne preuzima nikakvu odgovornost za nefunkcioniranje stranice www.houseofcandles.eu, a što je posljedica ispadanja iz mreže davatelja usluge, nestanka struje ili drugih tehničkih smetnji koje bi mogle privremeno utjecati na korištenje usluge.
Iako se Prodavatelj trudi pružiti točne fotografije ponuđenih proizvoda, fotografije, potrebno je sve fotografije promatrati kao simbolične.

Prodavatelj poštuje postojeće propise u području zaštite potrošača. Prodavatelj nastoji u skladu sa svojom dužnostima uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i odrediti osobu s kojom se kupac može u slučaju problema, povezati telefona ili e-maila. Žalba mora biti podnesena putem e-maila info@houseofcandles.eu. Postupak predaje žalbe je povjerljiv.
Prodavatelj će u roku od pet radnih dana od primitka pritužbe potvrditi korisniku (kupcu), koliko dugo će se rješavati žalbu te ga informirati o postupku. Prodavatelj je svjestan bitnih obilježja potrošačkog spora, barem što se tiče rješavanja predmeta, njegova nesrazmjera između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. Prodavatelj će pokušati u najboljoj namjeri eventualne sporove riješiti mirnim putem. Ako to nije moguće za rješavanje sporova nadležni su sudovi Republike Hrvatske.
Korisnici mogu kontaktirati s Prodavateljem: pismeno na adresu tvrtke ili na e-mail adresa info@houseofcandles.eu. U svim odnosima te pravima i obvezama koje nisu regulirane ovim Općim uvjetima, primjenjuju se na odgovarajući način odredbe Zakona o obveznim odnosima, 
Zakona o elektronskom poslovanju, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o zaštiti potrošača.

Ništavnost bilo koje odredbe ovih uvjeta poslovanja iz bilo kojeg razloga ništavosti ne rezultira ništavnosti ovih Općih uvjeta kao cjeline. U tom slučaju, ništave odredbe smatrat će se nepostojeća, a ostali uvjeti ostaju na snazi, bez ništave odredbe.
U slučaju da su odredbe ovih Uvjeta i odredbi sukobu s uvjetima pojedinih ugovora između korisnika i Prodavatelja, vrijede uvjeti pojedinih ugovora.
Zadržavamo pravo izmjene Uvjeta u bilo koje vrijeme i na bilo koji način, bez obzira na razlog i bez prethodnog upozorenja.


Feel the light

Tim House of candles

Creativity eight j.d.o.o.
Šibenska 1 
51000 Rijeka, Hrvatska

Tvrtka je registrirana u Trgovačkom sudu u Rijeci pod brojem 040347062
OIB poslovnog subjekta: 33122437780
Temeljni kapital 10,00 kn.

Bankovni račun u Zagrebačkoj banci dd 
IBAN: HR3223600001102479969
SWIFT / BIC ZABAHR2X
Tamara lović – član Uprave / OIB: 52785208650